Burgerboller & hjemmesyltede rødløg
Syltede rødløg lavede jeg dagen inden, ud fra denne opskrift.
Da jeg skulle lave burgerboller, gjorde jeg brug af denne opskrift fra Meyers – men skiftede smør ud med vegansk smørbar fra Naturli’, og skiftede æg ud med 8 spsk. aquafaba (4 spiseskeer aquafaba pr. æg). Aquafaba er vandet/lagen fra en dåse kikærter, og det kan bruges til at erstatte æg i mange opskrifter. Prøv for eksempel at bruge vandet til at piske en vegansk mayonaise, efter denne opskrift.
Til pensling inden de skal i ovnen, virker soya- eller havrefløde helt perfekt, men olivenolie kan også fungere.
Burger fyld
- Hellmann’s veganske mayo.
- Rucola salat
- Bøffer lavet på Beyond mince. Jeg formede farsen til små bøffer, og tilsatte intet andet.
- Bähncke vegansk chili mayo.
- Syltede rødløg lavede jeg dagen inden, ud fra denne opskrift fra Christina Bønding.