Kartoffelsalat på tre forskellige måder

Hvid kartoffelsalat

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. revet skalotteløg
  • 1 Oatly fraiche
  • 2 dl alpro soyayoghurt (neutral smag).
  • 2 tsk. sød sennep (eller ½-1 tsk. stærk sennep)
  • Lidt friskpresset citronsaft eller æblecidereddike
  • 2 tsk. Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. klippet purløg
  • 3 spsk. kruspersille

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne.
  2. Bland fraiche, yoghurt, purløg, persille, skalotteløg, sennep, citronsaft/æblecidereddike, salt og peber, og smag til.
  3. Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Lad kartoffelsalaten trække i mindst ½ time – eller natten over – i køleskabet.

Kartoffelsalat med olivenolie, persille og kikærter

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 1 dåse kikærter
  • Frisk persille
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker.
  2. Skyl og dræn kikærterne, og skyl og hak en stor håndfuld persille.
  3. Bland kikærter og kartoffelstykker i en skål, og overhæld med olivenolie, persille, salt og peber.

Kartoffelsalat med hjemmelavet grøn pesto

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 50 g pinjekerne
  • 2-4 spsk. gærflager
  • 1-2 dl olivenolie
  • 1 spsk. citron eller æblecidereddike
  • 2 dl frisk basilikum
  • 2 dl spinat
  • Vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande et par minutter til de er gyldne. Hold godt øje med dem, og ryst panden ofte, da de hurtigt brænder på.
  3. Skyl basilikum og spinat.
  4. Blænd de ristede pinjekerner, gærflager, olivenolie, citron/æblecidereddike, basilikum, spinat og smag til. Tilsæt evt. en smule koldt vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *