Kartoffelsalat på tre forskellige måder

Hvid kartoffelsalat

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. revet skalotteløg
  • 1 Oatly fraiche (Kan købes i Irma, Nemlig.com m.fl.)
  • 2 dl alpro soyayoghurt (neutral smag). Kan købes i Irma, Fakta, nemlig.com, m.fl.)
  • 2 tsk. sød sennep (eller ½-1 tsk. stærk sennep)
  • Lidt friskpresset citronsaft eller æblecidereddike
  • 2 tsk. Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. klippet purløg
  • 3 spsk. kruspersille

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne.
  2. Bland fraiche, yoghurt, purløg, persille, skalotteløg, sennep, citronsaft/æblecidereddike, salt og peber, og smag til.
  3. Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Lad kartoffelsalaten trække i mindst ½ time i køleskabet.

Kartoffelsalat med olivenolie og persille

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 1 dåse kikærter
  • Frisk persille
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker.
  2. Skyl og dræn kikærterne.
  3. Bland kikærter og kartoffelstykker i en skål, og overhæld med olivenolie, hakket persille, salt og peber.

Kartoffelsalat med hjemmelavet grøn pesto

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 50 g pinjekerne
  • 2-4 spsk. gærflager
  • 1-2 dl olivenolie
  • 1 spsk. citron eller æblecidereddike
  • 2 dl frisk basilikum
  • 2 dl spinat
  • Vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne og skyl basilikum og spinat. Blænd pinjekerner, gærflager, olivenolie, citron/æblecidereddike, basilikum, spinat og smag til. Tilsæt evt. en smule koldt vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *