Flødekartofler med plantefløde
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1/2 l. vegansk fløde – fx Havre Cuisine fra Naturli’ eller Alpro Cooking.
- Revet muscatnød
- Salt og peber
- Vegansk revet ost (kan undlades). Fx revet ost fra Simply V eller Violife.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør et ildfast fad med lidt smørbar eller rapsolie.
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem et lag af gangen i fadet og overhæld med lidt fløde mellem hvert lag. Tilsæt salt og peber ved hver 2. eller 3. lag og riv muscatnød mellem hvert 2. lag.
- Drys osten over fadet med kartofler som det sidste, og sæt fadet i ovnen med sølvpapir over. Kartoflerne skal have en time i ovnen, men sølvpapiret skal fjernes efter 30 minutter.
Flødekartofler med opbagt sovs
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- Opbagt sovs:
- 75 gram smørbar
- 2-3 spsk. hvedemel
- 500-750 ml. havremælk
- Revet muscatnød
- Salt og peber
- Vegansk revet ost (kan undlades). Fx revet ost fra Simply V eller Violife.
- Rapsolie eller smørbar
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lav en opbagt sovs ved at smelte smørbar under lav varme. Når smøren er smeltet. tilsættes mel under konstant omrøring med piskeris. Tilsæt lidt havremælk af gangen imens du pisker, og varm sovsen langsomt op ved middel varme. Smag til med masser af revet muscatnød, salt og peber.
- Smør et ildfast fad med lidt smørbar eller rapsolie.
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem et lag af gangen i fadet og overhæld med lidt sovs mellem hvert lag.
- Drys osten over fadet med kartofler som det sidste, og sæt fadet i ovnen med sølvpapir over. Kartoflerne skal have en time i ovnen, men sølvpapiret skal fjernes efter 30 minutter.